Autorijles, ofwel praktijkcursus categorie B

Je krijgt altijd individueel les in de nieuwe Ford Puma! Dit vinden wij erg belangrijk vanwege de privacy en kwaliteit van jouw rij-opleiding. Er zijn 3 instructeurs waar je rijles van kunt krijgen. Zij hebben veel ervaring met bijv. faalangst, autisme en andere beperkingen die er kunnen zijn.

Schakelauto

Je volgt 1 (of meerdere als er ruimte is) lessen per week. De tijdsduur van onze lessen is meestal 75 min. In overleg hanteren we andere tijdsblokken.

Automaat

Je kunt bij ons terecht voor rijles in een automaat, de Toyota Yaris. Voordeel hiervan is dat je meer tijd en aandacht aan het verkeer kunt besteden omdat je niet hoeft te schakelen. Je mag hierna alleen in een automaat aan het verkeer deelnemen. Wil je later toch in een schakelauto rijden? Dan kun je na een paar rijlessen in de schakelauto een praktijkexamen doen bij het CBR.

Zo gaat het bij het CBR Praktijkexamen

Er zijn 2 mogelijkheden:

Regulier examen:
Wij geven op tijd aan wanneer je klaar bent om examen te gaan doen bij het CBR. normaal gesproken is dit een regulier examen. Er zijn geen lange wachttijden!

Faalangst examen:
Als wij merken dat je meer tijd nodig hebt, erg onzeker bent, faalangstig bent, nerveuze reacties geeft op situaties of als we in overleg met jou of je ouders vinden dat regulier niet geschikt is dan plannen we een faalangstexamen voor je in. Bij dit examen is er meer tijd om je gerust te stellen, kun je onderweg een time-out vragen en daardoor is de druk die je ervaart wat minder waardoor je wellicht beter presteert. En dat is de bedoeling!

Tussentijdse Toets

Wij bieden de mogelijkheid om een Tussentijdse Toets (TTT) af te leggen bij het CBR. Je wordt getoetst op verkeers-deelname, bijzondere verrichtingen en zelfstandig rijden. Je maakt kennis met het CBR en de eisen van het examen.

Het voordeel van een Tussentijdse Toets:

  • Je weet wat er verwacht wordt met het examen en dit geeft jou rust

  • Je komt erachter hoe je reageert onder stress in het verkeer

  • Indien goed toegepast krijg je vrijstelling op de bijzondere verrichtingen (je hoeft deze niet meer te doen tijdens het eerste examen)

  • Je krijgt onafhankelijk opbouwende kritiek op je verkeersdeelname

  • Je bent gemotiveerder in de volgende lessen

Zo gaat het bij de Tussentijdse Toets

Gezond genoeg om een rijbewijs te halen?

Autorijschool De Kleine Hoogeloon